boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Čarolija ljubičaste boje

Ljubičasta je magična i opijajuća boja, boja na razmeđu najtoplije i najhladnije boje. Većim udjelom plave ili crvene ljubičasta dobiva karakterističniju nijansu pa time i odgovarajući udio svojstava obiju boja: plave – boje mira, hladnoće, udaljenosti, duhovnosti… i crvene – boje kretanja, strasti, energije… S obzirom na to da u sebi združuje svojstva tako ekstremno različitih osnovnih boja, ljubičasta djeluje tajanstveno, potiče intuiciju i maštu istovremeno pobuđujući hrabrost i odlučnost. Previše, pak, ljubičaste vodi u impulzivnost i iracionalnost.

Savjeti za uređenje doma u ljubičastoj boji

  • Ovisno o udjelu plave ili crvene u ljubičastoj boji koju izaberete, takav ćete dojam postići – mirniji i duhovniji (veći udjel plave) ili topliji i raskošniji (veći udjel crvene).
  • Ljubičasta ima  interesantno svojstvo: može biti izrazito intenzivna i vibrirajuća s jedne, ali može biti i posve pastelna i neutralna s druge strane.
  • Ljubičasta se u svim svojim nijansama može međusobno kombinirati.
  • Želite li elegantan i bogat dojam kombinirajte ju s crnom, nijanse lavande divno se slažu sa nježno zelenim i ružičastim tonovima, a apsolutnu raskoš postižete kombinirate li ju sa duboko crvenim nijansama.
  • Ljubičasta boja nije naročita boja za namještaj, ali kao boja zidova i tkanina, ljubičasta sjaji u svoj svojoj punini i na svakoj teksturi jednako dobro izgleda.
  • Ljubičasti zid kao pozadina drvenom, naročito antiknom namještaju na poseban način ga ističe.
  • Ljubičasta je dobra za svaku prostoriju, ali u spavaćoj sobi njena umirujuća svojstva najbolje dolaze do izražaja.