boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Crno-bijela klasika

Ako volite čiste konture, jasnoću apsolutnog kontrasta, grafizme, ali i dašak starog Hollywooda, onda je crno-bijela kombinacija idealna za vas. Crno-bijeli dekori nastali su na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće unutar art deco stila, naročito njegove bečke varijante, a zanimljivo je da su njujorški stanovi prve polovice 20. stoljeća bili crno-bijele dekoracije, naročito kad je riječ o kuhinjama, kupaonicama, i keramici općenito. Filmski stanovi starog Hollywooda odišu upravo tim kontrastnim art deco uređenjem, pa se crno-bijeli glamur i veže uz filmske dive i njihove likove.

Crno-bijelim odabirom postižete izuzetan luksuz, svjež i pročišćen prostor, a zanimljivo je da vam za dosizanje tog glamura treba minimalan budžet: čak ako i stare stvari osvježite u crno-bijeloj kombinaciji dobivate finoću, jasnoću i eleganciju, i stari predmeti dobivaju novi život i baš ništa od njihove derutnosti i istrošenosti više neće biti vidljivo.
I crna i bijela boja vole teksture, ali važno je napomenuti ako ćete koristit sjajnu crnu onda neka površina bude bez teksture, potpuno glatka i sjajna i tako će izgledati najukusnije. No ako ćete koristit crne mat nijanse onda površina može biti razigrana i uzorcima i teksturama. Također ćete vrlo uspješno uskladiti bijele nijanse pune teksture (npr. čupave tepihe, razigranu posteljinu ili nabrane i slojevite zavjeste, itd.) sa glatkim i sjajnim crnim površina (npr. namještaj u visokom sjaju).

Ako se odlučite za kombiniranje crno-bijelog interijera sa drugim bojama znajte da snažni akcenti intenzivnih boja su savršeni za tu kombinaciju, ali i sve ostale čiste i hladne nijanse. Izbjegavajte pastelne i zemljane nijanse, a sa plavom bojom trebate biti jako oprezni jer ona sa crnom baš i ne surađuje najbolje, a u crno-bijelom interijeru plava može unijeti previše hladnoće. Također izbjegavajte smeđu, ili ju dodajte tek kao prirodnu boju rustikalnog stola npr. kojeg ćete staviti da bude akcent i kontrast u prostoru.
Dakle, sa crno-bijelim odabirom za vaš interijer postižete snažan efekt, svjež i uvijek glamurozan, ali i minimalan jer ova kombinacija ne podnosi nered i pretrpanost.

No crno-bijeli prostor je vječna klasika s kojom ne možete pogriješiti i elegancija je zajamčena.

Hausmajstorica vam je pripremila divnu galeriju koja će vas svakako inspirirati.