boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Dubina plave boje

Plava je vrlo mirna boja pa označava smiraj, ali i kontrolu. U prirodi ona je plavetnilo neba koje se odražava u vodi. Simbolika modrine: mudrost, inteligencija, beskonačnost, dubina, uzvišenost, produhovljenost. Njezine psihološke asocijacije: jasno, svježe, lakoća (boja atmosfere), prozirno, prozračno, udaljeno, tiho, mirno. Poput zelene i plava pomaže kod umora, iscrpljenosti i mentalne napetosti. S druge strane, plava pojačava mentalne sposobnosti i potrebu za kreativnim izražavanjem. Učinci modrine: potiče aktivnosti uma, introspekciju, koncentraciju, usmjerava introvertno – zovu je i bojom mira i odmaranja. U prevelikoj količini izaziva nesigurnost i nestabilnost.

Savjeti za uređenje doma u plavoj boji

  • Možda od svih boja plavu trebate najpažljivije birati kako biste dobili nijansu koja ima dubinu i koja će pod raznim izvorima svjetla dobro izgledati.
  • Plava boja najbolje izgleda kada ju se kombinira s istim nijansama zelene i/ili tirkizne jer će vam ta kombinacija donijeti svježinu i otvorenost.
  • Uz plavu boju također dobro stoji tamno crvena i sve nijanse ljubičaste i smeđi tonovi koji u sebi imaju naglašenu dozu crvene.
  • Birate li tkanine u plavim nijansama izbjegavajte mat odsjaje i birajte tkanine s visokim sjajem. Plavoj boji dobro stoji raskoš materijala, stoga se ne morate suzdržavati.
  • Plavu prostoriju slobodno napunite detaljima jer njezina hladnoća i mirnoća odlično će podnijeti gužvu detalja, dapače, tako ćete zatopliti prostoriju baš koliko treba.