boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Boja za školsku ploču-igra za kreativce

Kreativna igra na boji za školsku ploču

Ako ste kreativac koji ima stalnu potrebu mijenjati, crtati, pisati, stvarati nove oblike, ako volite igru, ako želite u svoj interijer unijeti dašak humora i pokazati pokretljivost vašeg duha – onda je boja za školsku ploču tj. boja koja imitira školsku ploču idealno rješenje. Na njoj ćete kredom dodavati i oduzimati, dopisivati i crtati, mjenjati i uživati u uvijek novim sadržajima koje osmišljate. A imate li klince ne trebamo ni naglašavati kakav ushit ćete njima prirediti dopuštajući im da se veselo igraju kredama po zidu.

Boja koja imitira školsku ploču

Boja za školsku ploču više nije nešto što je problem nabaviti – kupiti ju možete od trgovina sa građevnim materijalom, velikih centara za gradnju i opremanje doma, do trgovina sa slikarskim materijalima i materijalima za hobiste, i vjerojatno ćete moći birati između više tonova i nijansi. No i renomiraniji proizvođači zidnih i ostalih boja za kućanstvo proizvode i boju za školsku ploču. Te su boje vrlo pokrivne, vrlo guste, na vodenoj su bazi tako da nema neugodnih mirisa i isparavanja (što znači i da kistove koje za nju upotrebljavate perete vodom).

Namjeravate li boju za ploču koja je namjenjena prvenstveno za zidove koristiti na drugim materijalima (npr. na namještaju, općenito na drvenim podlogama, ili čak metalu, ali i na mnogim umjetnim materijalim tipa mdf) trebate prethodno na odabranu podlogu nanijeti temeljnu boju kao bazu. Kao što smo već naveli boja je vrlo gusta pa ju nakon otvaranja dobro promješajte i razrijedite po potrebi (držite se uputa proizvođača) i nanosite ju u najmanje dva sloja.

Vremenski razmak između nanošenja prvog i drugog sloja također ovisi od proizvođača do proizvođača, ali sigurno ne bi trebao biti manji od par sati. Nakon što ste nanjeli drugi sloj nemojte po ploči pisati kredom još barem 24 sata, dakle pustite ju da se dobro osuši i stvrdne. Boju je najbolje nanositi sa širokom, ne pregustom četkom ili spužvastim valjkom (no oprezno s njim jer zna stvarati mjehuriće zraka pa bi vam se na tim mjestima u budućnosti mogla boja početi guliti).

Novi sloj nanosi se u smjeru suprotnom od prethodnog (najbolji način nanošenja je cik-cak). Boja se može nanositi na sve odprašene, nemasne, suhe i glatke površine, i nakon sušenja otporna je na svjetlost, vodu i vremenske uvjete. Kreda kojom ste po njoj pisali komotno se briše mokrom spužvom. Ovisno o načinu nanošenja pokrivnost joj je oko 100 ml boje za 1 m2.

Uživajte u galeriji koju smo vam pripremili.