boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Neutralna paleta boja

Želite li eleganciju i klasičan ugođaj doma, nenametljivost i smirenost, harmoniju i udobnost, onda je neutralna paleta boja idealna za vas. Kad kažemo neutralne boje onda prvenstveno mislimo na skalu svijetlijih smeđih i sivih tonova, pa tako možemo reći da među osnovne neutralne boje spadaju bež nijansa, boja vanilije, lješnjak smeđa, i općenito sve nijanse sive, crne, bijele i smeđe, kao i sve kombinacije među njima. No, neutralnu paletu mogu stvarati i sve ostale boje u koje je dodana velika količina sive ili bijele kako bi boja izgubila na intenzitetu i tako postala suptilna i nenametljiva.

Sa neutralnom paletom možete postići i vrhunski glamur, baš kao i potpunu mekoću prostora, te dizajneri vrlo često koriste ovu skalu boja. No pripazite ako prostor nameravate urediti moderno ili minimalistički: neutralne boje bolje idu uz razvedenije strukture i naglašenije teksture, pa bi kombinacija ravnih modernih linija i neutralnih boja mogla dovesti do vrlo dosadnog i posve ne-osobnog prostora.

Neutralna paleta idealna je baš za svaki dio stana, a najbolje se uklapa u kupaonicuspavaću sobu i hodnik. U kupaonicu zato što je to često vrlo mala prostorija u kojoj ćemo finoću i elegantnost najbolje postići tako da ju harmoniziramo u netralnoj paleti; a u spavaćoj sobi neutralna paleta će nam svojom nenametljivošću pomoći da se kvalitetno opustimo i odmorimo.

Neutralna paleta je idealna za onu dnevnu sobu u kojoj postoji galerija slika kako se u kolorizmu ne bi natjecala s umjetnošću.
Neutralna paleta je odlična i za male stanove kako bi se postigla urednost i ritmičnost, a izbjegla kaotičnost malog prostora.
Uz neutralnu paletu odlično ide neki snažan akcent u bilo kojoj intenzivnoj boji, stoga se ne morate lišiti velike geste ako ste se već odlučili za uređenje u neutralnim bojama.

Hausmajstorica vam je pripremila galeriju odličnih kombinacija uređenja prostora u neutralnim bojama: