boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Proljeće u vašem domu

Proljetna paleta je pastelna, svijetla, ali i svježa, povremeno s intenzivnim akcentima cvjetnih boja. No, apsolutna vladarica proljetne atmosfere je zelena i to u svim svojim nijansama. Bijela boja treba biti temeljna pri opremanju interijera proljetnog ugođaja, a hoće li biti hladna ili topla ovisi o drugim bojama koje ste izabrali. Da bi proljetni ugođaj bio što vjerniji poželjni su što sitniji uzorci i to, naravno, floralni, ali dobro došli su i motivi sa pticama, leptirima i uopće sve što podsjeća na livadu, njene boje i mirise.

Želite li uvijek biti u skladu sa godišnjim dobom, ne morate mijenjati cijeli stan naravno, dovoljno je da imate ukrasne jastučnice ili zavjese, prekrivače, stolnjake i ostale detalje u barem dvije varijante koje ćete mijenjati s obzirom na to kakve boje želite u koje doba godine – i na taj jednostavan način promijenit ćete ugođaj iz zimskog u proljetni i obratno! Možete mijenjati wall stickerse, možda i poneke slike npr. uokvirite stari herbarij, nabavite porculansko posuđe u proljetnoj varijanti i cvijeće, cvijeće na sve strane!

Proljetne boje i nijanse:

  • zelene – boja trave, pistacio, čak i maslinata ako ju se kombinira sa svijetlo plavim nijansama ili fresh bijelim
  • plave – sve svijetle nijanse, naročito boja potočnice, pariško plava, ali i svjetlije plavo zelene nijanse
  • žuta – od vrlo svijetle preko limun žute do zlatne
  • crvene – isključivo kao akcentne, naročito boja ciklame, fuksije i boja makova cvijeta, pa sve do nježno crveno-rozih nijansi
  • ružičasta – od vrlo nježnih do intenzivno rozih nijansi

Ako se odlučite za čiste tonove ovih boja kombinirajte ih sa bijelom, bilo toplijom ili hladnijom. Ako se odlučite pak za pastelnu paletu onda su međusobne kombinacije usklađenih nježnih tonova moguće među svim bojama. Ali ne kombinirajte pastelnu paletu s čistim tonovima, osim ako niste vrlo vješti. Za vašu proljetnu inspiraciju Hausmajstorica vam donosi odličnu galeriju slika: