boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Raskoš crvene boje

Crvena je svakako najdinamičnija boja i u nekim svojim nijansama vrlo uznemirujuća. Niti jedna druga boja nema tako nevjerojatan učinak ako se aplicira na velike površine kao crvena. U mnogim nijansama crvena izražava šarm i eleganciju, dok tamniji tonovi simboliziraju ozbiljnost i dostojanstvo. Pažljivo sa crvenom, može prostor suvišno aktivirati i učiniti vas nervoznima, nestrpljivima, iziritiranima. Najčešće je odabiremo želimo li nešto naglasiti. Crvena boja je boja fizičke energije i strasti, pa su joj vibracije snažne i tople. Izaziva intenzivne osjećaje, pa iako pomaže u svladavanju negativnih misli, crvena asocira i na ljutnju. Ali izabrana u pravoj nijansi ona djeluje najpunije, najbogatije.

Savjeti za uređenje doma u crvenoj boji

  • Obojite li zidove bilo koje prostorije crvenom, ta će prostorija doživjeti najkompletniju transformaciju.
  • Žarko crvene nijanse (poput kinseko crvene ili cinober) najbolje će ublažiti, i uravnotežiti, siva boja – od svjetlih nijansi i srebrne do posve tamnih, antracitnih.
  • Tamni tonovi crvene (karmin i grimiz) možete uspješno kombinirati sa nježno zelenom, bež, lavandom, a ako ste dovoljno samouvjereni kombiniraje ju s ljubičastom.
  • Vrlo svjež i elegantan dojam ostavlja kombinacija crvene i bijele: sa tamno crvenom uskladite kremaste bijele nijanse, a sa vatreno crvenom ledeno bijele.
  • Kada se odlučujete na crvenu boju trebate imati na umu da ona neće na svim teksturama izgledati jednako: neke tkanine u crvenoj izgledaju suviše isprano, pa nećete postići čistoću i dubinu koju želite u prostoru.
  • Pastelene nijanse crvene uvijek idu prema ružičastoj s jedne i prema ciglastim tonovima s druge strane.
  • Birate li crvenu najbolje je da izaberete jednu nijansu jer različite nijanse crvene ne usklađuju se uspješno.
  • Bordo crvena odlično se slaže sa tamnim nijansama plave, elegantna je uz crnu, daje novu dubinu smeđoj, a uz ljubičastu djeluje posebno raskošno.