boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Sjaj narančaste boje

Narančasta je svjetleća, topla boja vatre. Asocira na izlazak ili zalazak sunca, na voće poput marelica, mandarina, naranči, breskvi. Nije toliko agresivna i strastvena poput crvene i zato je kao osjećajni poticaj vesela, ugodna boja koja pomaže u savladavanju umora. Zbog navedenih je karakteristika narančasta boja izvrstan antidepresiv.

Narančasta boja izražava širokogrudnost, lagodnost i razigranost. To je boja sigurnosti i topline koja stabilizira osjećaje. Sastoji se od boje snage (crvene) i boje duha (žute). I zato sve nijanse narančaste imaju jednako značenje i utjecaj, a da li će u njoj prevladati snaga ili duh ovisi o tome dominira li u njoj crvena ili žuta. Previše narančaste dovodi do prepotentnosti i bahatosti, a njezino neumjereno korištenje u prostoru može ju učiniti zamornom.

Savjeti za uređenje doma u narančastoj boji

  • Ovisno izaberete li voćnu nijansu narančaste ili narančastu boju začina, takav dojam će vaš prostor ostaviti: svježinu i jasnoću donosi boja mandarine, a mekoću i toplinu boja cimeta i đumbira.
  • Narančasta je vrlo aktivna boja, prostor u kojem se nađe učiniti će izrazito vidljivim, pa ako želite veseo stan, narančasta je boja za vas.
  • Narančastu boju sjajno možete kombinirati sa svim nijansama bijele, uz lavandu i ostale ljubičaste nijanse izgledati će neočekivano, ali i uz crno/bijelu kombinaciju narančasta dolazi do izražaja.
  • Od tkanina narančasta voli nježne materijale, prozračne, prozirne i lagane.