boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Tamni interijeri – trend nove udobnosti

Tamni interijeri kao novi trend

Tamni interijeri, interijeri potpuno uronjeni u zatamnjenu boju nametnuli su se kao novi trend u dizajniranju bojama. Nakon dugogodišnjeg dominiranja bijele boje, i svih njenih nijansi i varijanti, kao i svijetlih, prozračnih pastelnih prostora, elegancija koju nudi tamna, smirujuća boja, je posve drugačiji pristup stvaranju atmosfere.

Tamni interijeri i rasvjeta

Osim same potrebe za promjenom, upotrebu tamnih boja u cjelokupnom interijeru omogućila je i dugo očekivana pristupačnost LED rasvjete, kako u cijeni tako i u njezinoj primjeni na sve vrste lampi, svjetiljki, ugradbene rasvjete, itd. Stoga odlučite li se na odvažan korak ispunjavanja vašeg interijera bogatim, zagasitim tonovima, trebat će vam nešto više rasvjetnih tijela, strateški raspoređenih, a to sad više neće značiti i veće račune za struju.

Tamni interijeri i boje

Zatamnjena siva ili antracit boja apsolutno je najtraženija, i to u svim svojim finim nijansama od boje pepela do metalik varijante, a ono što ju još dodatno ističe jest da joj je baza posve mat čime se postigao naglašeno baršunat efekt. Crna je također vrlo zastupljena, ali i sve ostale boje koje su zatamnjene toliko da se posve približavaju sivoj i crnoj: vrlo tamni indigo, hladne zelene nijanse, tamno ljubičasto-sive, i plave. No, inzistira se na harmoničnom uređenju u kojem ništa ne iskače već se maksimalno stapa, nije prisutna prštavost i naglašeni ritmovi, već se sve skladno uklapa u prostor koji se doima kompaktno i bestežinski. Cilj je dobiti posve tihu, smirujuću atmosferu.

Dojam koje ove boje stvaraju vrlo je dubok, pomalo mističan, izuzetno topao i najveći naglasak je na intimnosti prostora. Kao akcenti koriste se boje ciklame, žute i svjetlo plave, prirodne boje lana i jute, kao i ostatak skale bež boja, kao i svijetla boja drveta. Kao detalji pojavljuju se bakar, mjed i staro zlato. Još uvijek je stil industrial najtraženiji, i on se divno uklapa u ovu paletu.

Želite li svoj dom osvježiti novom finoćom, uglađenošću i nenadmašnom udobnosti, ova paleta će vam to zasigurno omogućiti. Inspiraciju nudimo u galeriji jednih od najboljih prostora koje smo za vas pronašli: