boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Toplina smeđe boje

Smeđa boja daje osjećaj gustoće, mekoće i topline te je izvrsna za zatopljavanje hladnih prostora. Smeđa boja je boja zemlje, kontemplacije, samoće, povučenosti. Stvara osjećaj smirenosti, zajedništva, ostavlja dojam čvrstine. Međutim, suviše smeđe može djelovati sumorno i staro jer se veže uz rustikalne materijale. U svojim najsvjetlijim varijantama, poput bež nijansi, smeđa boja prostoru istovremeno daje toplinu i eleganciju.

Savjeti za uređenje doma u smeđoj boji

  • Mada je smeđa boja, u gotovo svim svojim nijansama, uobičajena boja namještaja, kao boja zidova nije baš česta, barem ne u svojim tamnim varijantama.
  • Odlučite li se zid, ili zidove, obojiti u npr. čokoladno smeđu boju, vaš prostor dobiti će neočekivanu dubinu i mekan baršunast dojam. U tom slučaju odlučite se za vanilija ili krem bijeli namještaj i tkanine.
  • Tamno smeđe nijanse divno se slažu sa čitavom paletom ljubičaste i ružičaste boje, vrlo neobična je uz tirkiznu boju, dok uz crvene, žute i narančaste nijanse suviše zatopljava prostor.
  • Svjetlo smeđe nijanse razlikujemo po udjelu sive, žute i crvene boje: sivi udjeli stvaraju paletu od bež boje do boje crne kave; žuti udjeli su oker nijanse pa sve do brončanih; crveni udjeli se kreću od bakrenih do gotovo smeđe-bordo nijansi.
  • U tkaninama smeđa boja voli gustoću i mekoću, pa teški materijali, poput baršuna i vunenih štofova, najbolje leže smeđoj.