boje

Bojama mijenjamo i boje mijenjaju nas. Vaš stan u novom ruhu.
U svijetu Boja s Hausmajstoricom ćete moći pronaći svoj izraz i svoju igru boja kako bi u potpunosti uživali u čudesno obojenim mjestima.

Toplina zimskih tonova

Kako stižu hladniji dani, kraći i sumorniji, sve se duže zadržavamo u svojim domovima i primjećujemo koliko nam je bitna topla i ugodna atmosfera koju stvara unutrašnjost, udoban prostor u kojem se želimo osjećati zaštićeno i sklonjeno. I za sve koji razmišljaju kako svoj stan odjenuti u zimsko ruho, i za one koji žive u krajevima gdje su zime duže i oštrije, ali i za one koji jednostavno vole toplinu zimskih boja i žele svoj prostor od početka urediti pomalo nordijski, Hausmajstorica je pripremila nekoliko savjeta.

Kod ukrašavanja doma u planinskom stilu htjeli bismo vam na početku obratiti pažnju na mirise – jer oni će vam donijeti svježinu planinskog zraka: to su mirisi crnogorice, ali i cedrovine, sušenog smilja i bosilja, a možete ih pronaći u mirisnim svjećama ili eteričnim uljima, ali i kao lončanice ili rezano bilje.

Od boja tu su sve nijanse bijele u kombinaciji sa neutralnim bež i sivim tonovima. Svežinu ćete postići igrajući se i sa plavim tonovima, indigo i antracit, ali i crnogorično zelenim nijansama. Ako želite postići svečaniji utisak dodajte akcente crvene, bordo i fuksije. Razmislite i o srebrnoj jer to je boja dugih zimskih noći. Svakako se radi o vrlo koloristički smirenom prostoru u kojem treba prevladavati bijela ili neutralna paleta, a ako ste iznimno spretni i plava paleta.

U postizanju zimskog ugođaja najbitnije su teksture, jer prostor se ne smije doimati ogoljelo i hladno već upravo suprotno: debeli, čupavi tepisi, tople i meke presvlake, a kao pun pogodak možete napraviti ukrasne jastučiće od starih vesti. Dakle sve štrikano i heklano, vuneno, od štofa, za svečaniji dojam od baršuna, sve slojevito i u mustrama je definitivno zimski dreskod.
Od uzoraka tu je nezaobilazan karirani uzorak u svim bojama i kombinacijama.

Poželjan namještaj je onaj u prirodnoj boji drveta, rustikalan, namještaj od šiblja ili namještaj bojan u bijelo.
Kako nas zima podsjeća na ogoljelu šumu, slobodno stan možete ispuniti grafizmima u obliku grana i grančica, bilo kao stiliziranu tapetu, foto tapetu, printove na jastučićima, stikerse, itd.

Uživajte u galeriji: