dekoracije

U potrazi za ljepotom potražite originalnost i ukrasite dom na vrlo osoben način.
U Dekoracijama Hausmajstorica vas vodi u avanturu estetike koja ne obogaćuje samo izgled onoga što se ukrašava već dodaje i novu dimenziju kvalitete.

Egzotika u stilu Maroka

Ako volite intenzivne, duboke i egzotične tonove, ako gajite ljubav prema plavetnilu ljetnih noći i filigranskom umjeću izrade, keramici i mozaicima onda je dekor u stilu Maroka pravi izbor za vas.

Kako biste u svom interijeru stvorili ugođaj južnog Mediterana obratite pažnju na boje i njihove kombinacije: od indigo plavih do tirkiznih, preko karmin crvenih sve do boje fuksije, pa prema vatreno narandžastim i sunčano žutim nijansama.

Kako bismo Marokanski stil mogli opisati i kao jednim od etno stilova, nije zanemarivo uzeti u obzir i neke od tradicionalnih elemenata koje upotrebljava: sjedeći namještaj je vrlo nizak, sobe su pune velikih jastuka koji služe za sjedenje na podu, tepih je obavezan baš kao i mali stolići za čaj ili kavu.

Od oblika često se koristi oblik šiljaste kupole bilo kao oslik na zidu, završetak nekog dijela namještaja, ili za lučni prolaz između prostorija, itd.
A velika tema su svakako drvo i mozaik: drvo je ostavljeno u svojim prirodnim bojama tek tonirano prema toplim crveno-smeđim nijansama i nerijetko na sebi ima prekrasne rezbarije ili intarzije. Mozaik je pak prisutan na što je moguće više mjesta, a želite li pravu marokansku kupaonicu potpuni dojam ćete dobiti složite li plavo-zeleno-tirkizni mozaik.

Hausmajstorica vam donosi divnu galeriju interijera inspiranu Marokom, i dok neki prostori vrlo dosljedno prate tradicionalni stil, neki su posve moderni te je marokanski stil upotrijebljen kao ugođaj ili detalj.