dekoracije

U potrazi za ljepotom potražite originalnost i ukrasite dom na vrlo osoben način.
U Dekoracijama Hausmajstorica vas vodi u avanturu estetike koja ne obogaćuje samo izgled onoga što se ukrašava već dodaje i novu dimenziju kvalitete.

Tapeta kao vrhunski detalj

Kako uklopiti detalj zidne tapete u veću kompoziciju interijera

Želite da zidna tapeta bude tek detalj u cjelokupnom uređenju vašeg prostora, da istakne neki poseban komad namještaja ili da postane novo ruho stare police ili komode, da bude pozadinska slika za vaš mali izložbeni prostor ili da sama postane slikom?  Budite kreativni, razmišljajte izvan uobičajenih okvira, pustite mašti na volju i pronađite jedinstvena rješenja, lakše je nego što se na prvi pogled čini.

Tapete su sjajan element za makeover bilo kojeg dijela interijera, i kada ih koristite kao detalj tada i one cijenom skuplje postaju dostupne, jer nećete pokrivati velike površine pa vam uglavnom ne treba više od jedne role. Zato razmislite koji dio stana, koji dio zida,  vam se čini premalo istaknut, pomalo prazan, i odlučite oživjeti ga tapetom! A ako restlove tapeta uokvirite, dobit ćete sliku koja nimalo neće zaostajati za umjetnošću pop-arta. A kao pozadina za vaše slike, fotografije i sve ostalo što želite izložiti, tapeta zidu donosi veću dubinu kako bi se sve što se na njemu nalazi kvalitetnije istaklo.

Hausmajstorica vam je pripremila neka zanimljiva riješenja tretmana tapeta kao vrhunskih detalja interijera:

 Na slici je prikazana raskošna tapeta kao pozadina rustikalnom ormariću i ovaj interesantni kontrast, koji se prvenstveno očituje u različitim površinama (svilena tapeta metalnog sjaja naspram “grubo” obrađenog drveta), čini i jedan i drugi element još vidljivijim, još izrazitijim, ali istovremeno prigušuje preizraženu rustičnost ormarića tapetom, a preluksuzni dojam tapete ormarićem. Dvije zidne police su tu radi ravnoteže između gornjeg i donjeg dijela zida. Nenametljiva siva nijansa okolnih zidova učinila je ovu kombinaciju vrlo elegantnom.

Pogledajte kako običan bijeli regal postaje interesantna pozadina za stvarčice odložene na njemu kad mu pozadinu obučete u tapetu. Vrlo jednostavno i vrlo decentno i vrlo efektno. Regal je postao unikatan i čitavoj prostoriji donio novu dubinu. Kako bi sve bilo skladno kompletirano bočni zid obojan je u jednu od boja sa tapete.

Ne zaboravite da je stepenište vaše kuće također odlično mjesto za dekoriranje. Tapeta na vertikalnom dijelu stepenice je duhovito iznenađenje i ako želite biti drugačiji od drugih ovo je jedan od načina da to istaknete. Na ovom svijetlom stepeništu pomalo country stila crno bijela tapeta krupnog uzorka svakako je detalj koji je čitav prostor naglasio i učinio ga manje sličnim bakinoj kućici.

Tapeta kao pozadina za orijentalnu skulpturu. Bojom i metalnim sjajem tapeta se ponaša kao organski dio skulpture te je postignut efekt stapanja. Zbog toga skulptura izgleda kao da je u svom prirodnom okruženju.

Tapete u okvirima za slike? Zašto ne! U nedostatku umjetničkih djela iskoristite ostatke tapeta, uokvirite ih i vaši zidovi će izgledati oživljeno, razigrano, posebno.

Tapeta prekriva širinu zida koja odgovara širini kreveta i time je tapeti dana funkcija uzglavlja. I zaista, u nedostatku istog tapeta je odlično rješenje jer ne zaboravimo, one su i dobar izolator. A i soba je dobila jedan ugodan detalj.

Poseban i luksuzan make-up stolić dobio je dodatnu notu raskoši sa tapetom kao pozadinom, jer zašto ne otići i korak dalje, sve do glamura starog Hollywooda!