dekoracije

U potrazi za ljepotom potražite originalnost i ukrasite dom na vrlo osoben način.
U Dekoracijama Hausmajstorica vas vodi u avanturu estetike koja ne obogaćuje samo izgled onoga što se ukrašava već dodaje i novu dimenziju kvalitete.

Trendovi u uređenju kuhinja

Kuhinje su, u smislu dizajna, možda najzahtjevniji prostor jer im funkcionalnost mora biti apsolutna, kuhinja treba biti praktična i dobro organizirana s jedne, ali bez zanemarivanja estetike s druge strane jer u kuhinji se boravi relativno dugo i često.

Stoga moderna kuhinja znači ona kuhinja koja unutrašnji prostor ormarića zna osmisliti za maksimalan broj predmeta a da ne izgubi na preglednosti, lakoći izvlačenja i otvaranja ormarića, upotrebi modernih materijala koji omogućuju dugotrajnost i jednostavno održavanje higijene, moderna kuhinja u obzir uzima izgled prostorije u koju će biti smještena i tlocrtno i rasporedom ju zna maksimalno i logično iskoristiti.

Što se izgleda tiče nudi se vrlo širok raspon stilova no izdvojit ćemo nekoliko uočljivih trendova: još uvijek prevladava vrlo izraziti minimalizam u postizanju modernog izgleda kuhinje, dominantna je ledeno bijela boja uz sivu i crnu, ali primjećuje se dodavanje akcentnih boja na detalje poput zidnih pločica, ili upotreba malih kućanskih aparata u snažnom koloritu, izloženog posuđa i sl. Hausmajstorica savjetuje moderan, jednostavan i minimalistički stil svima koji imaju izrazito velike kuhinje, jer u ispunjavanju velikog prostora ovakvim stilom izbjeći ćete prenatrpanost i neurednost.

Kod modernih kuhinja također je vidljiva i upotreba drvenih fronti, te njihova obrada na visoko tehnološki način, čime se postiže mnogo topliji izgled ali još uvijek vrlo jednostavan i čist.

Naravno shabby chic kuhinja je još uvijek vrlo tražena, te se proizvođači počinju više truditi kako bi ponudili što autentičniji izgled, te takve kuhinje sad već možemo naći u dosta velikom rasponu pastelnih boja i načina završnih obrada fronti.

No kuhinje koje još uvijek najviše plijene pažnju i kakve dizajneri najviše savjetuju su one koje kombiniraju stilove, ali s naglaskom na industrial izgledu. Tu se prije svega traži maštovitost, kombinacija starog i novog, no nikako se ne smije zaboraviti da je kuhinja prvenstveno radni prostor i da bez obzira na njezin jedinstven izgled, ona treba biti funkcionalna, praktična i mora se lako održavati.

Hausmajstorica vam donosi galeriju trendova da vam posluži u odabiru stila za vašu kuhinju: