re-kreacije

Dizajn koji dodaje vrijednost, dizajn koji oblikuje, dizajn koji rekreira vaš prostor.
U spoju praktičnog i estetskog, upotrebljivog a lijepog, Hausmajstorica će vas u
Re-kreacijama inspirirati da se upustite u pustolovinu stvaranja prostora kakav točno odgovara vašim potrebama, ali i snovima.

Jednosoban stan s akcentima boje

Ovaj prostran jednosoban stan od 43m2 podijeljen je u nekoliko zona (u glavnoj prostoriji nalazi se dnevna zona i spavaća zona; hodnik L oblika sadrži predsoblje i mali radni prostor) i kako se ne bi izgubio u dominantno bijeloj boji, pojedini zidovi akcentirani su intenzivnim, vrlo koloristički upečatljivim tapetama.

I tako je bjelina namještaja i ostalih zidova dodatno naglasila tu mjestimičnu upotrebu boje, a intenzivne boje samu bijelu čine još čišćom i elegantnijom istovremeno dokidajući osjećaj sterilnosti tako tipičan za dizajniranje s bijelom.

Pločice upotrebljene u kuhinji, kupaonici i hodniku/radnom prostoru, svojim sivim i smeđim nijansama nalaze se u neutralnom spektru i tako se vrlo ugodno uklapaju i s bjelinom zidova i s blještavilom tapeta.
Zbog nedostatka prozora, prilikom adaptacije ovog starog stana odustalo se od odvajanja zasebne, spavaće sobe pa je jedan dio centralne prostorije stavljen u funkciju malog spavaćeg mjesta.

Vlasnica nije željela ni sa namještajem niti sa pomičnim panelima ju razdvajati od ostatka sobe kako bi prostor ostao što veći, protočniji i otvoreniji. Spavaći prostor čak je dodatno naglašen prekrasno ornamentiranom tapetom što mu daje notu luksuznosti i mekoće.

U čitavom stanu primjećuje se nježna kombinacija starog i novog: shabby chic stolić za kompjuter i komodica ispred tapete u boji fuksije s vrstom starinskog ornamenta, caffe stolići u stilu prve polovice 20.stoljeća ispred moderne sofe, te ostatak stana u modernom, jednostavnom bijelom namještaju, daju ovom stanu toplinu i prozračnost.