recepture

Kućne majstorije i čarolije otkrijte u recepturama, primijenite ih i uživajte u preobrazbama.
Svojim Recepturama Hausmajstorica otkriva skriveno, zaboravljeno i novim tehnikama omogućeno znanje o kućnim čarolijama i majstorijama.

Održavanje staklenih vrata

Staklena vrata tuš kabina kakve danas nalazimo na tržištu imaju visoku estetsku vrijednost, novi načini njihove izvedbe i velika raznolikost dizajna čine ih izuzetno privlačnima jer optički olakšavaju prostor i unose dašak luksuza i elegancije u naše kupaonice. Ali prije nego li se odlučite za njihovu kupnju trebate biti svjesni da staklo traži nešto viši stupanj održavanja.

Staklena vrata od posve prozirnog stakla izgledaju najatraktivnije, no na njima se vidi i najmanja nepravilnost, baš svaka mrljica od vode i sapuna. I ako će vam to predstavljati problem i ako smatrate da nećete imati vremena takova vrata održavati besprjekornima kao što biste željeli, savjetujemo da nabavite staklena vrata od zamućenog ili pjeskarenog stakla, broj uzoraka je velik te njihov izbor ne bi trebao biti problem. No, i njih treba održavati pa evo nekoliko savjeta za lakše čišćenje.

Staklena vrata od posve prozirnog stakla
Staklena vrata od zamućenog ili pjeskarenog stakla

Kako je staklo podložno za stvaranje mrlja od vode i spuna, kao i za zamagljivanje i stvaranje rose od vruće vode, nastojte ga poslije svakog tuširanja prebrisati suhom krpicom prije nego se voda osuši na staklu. Učinak će tada biti potpun i besprijekoran naročito na prozinim staklenim vratima.

Staklena vrata svoje tuš kabine ne morate nužno čistiti kupovnim sredstvima. Ocat je sjajan za otklanjanje kamenca i svih ostalih nečistoća, ekološki je prihvatljiv i neotrovan. Napravite mješavinu octa i vode u omjeru 1:4. Jednom tjedno mješavinu nanesite na vrata i prebrišite. Ocat je efikasan i u uklanjanju bakterija i u spriječavanju nastajanja plijesni i gljivica. Ovo je svakako najjeftiniji način za čišćenje vrata tuš kabine, i ako ih čistite jednom tjedno, ocat je i više nego učinkovit.

Vaša staklena vrata djelotvorno možete očistiti i sa svakim omekšivaćem za rublje. Jer omekšivači rublja osmišljeni su da uklanjaju vodene mrlje. Malo omekšivača nanesite na spužvicu, prebrišite vrata i po potrebi isperite i osušite.

Također je važno imati na umu da se nakon svakog tuširanja kupaonica dobro izventilira. Osim što ćete ju tako osloboditi od pare i vrućine, spriječit ćete i nastanak plijesni.